Mascarpone zmrzlina: jahodová, vanilková, čokoládová, kokosová
Keto mascarpone zmrzlina recept
Můžete při ketogenní dietě jíst zmrzlinu? Ano, můžete! Ketogenní zmrzlina je skvělý způsob, jak uspokojit chuť na sladké při dietě se zvýšeným příjmem tuků a sníženým obsahem bílkovin a sacharidů. Níže uvádíme několik osvědčených receptů na domácí keto zmrzlinu.
Složení:
- 350 g 30% smetany,
- 2 čajové lžičky erytritolu,
- 250 g sýra mascarpone,
- podle chuti – vanilka (koncentrát nebo tyčinka) nebo 1 odměrka proteinového izolátu s vanilkovou příchutí.
Jak je použito v tomto ustanovení:
Způsob přípravy:
- Vyšlehejte 30% smetanu s erythritolem do pěny.
- Za stálého šlehání po lžících přidávejte sýr mascarpone a případně vanilku (podle chuti).
- Přeneste do nádoby.
- *Další krok – míchání během mražení udělá zmrzlinu nadýchanější – je dobré zmrzlinu každých 30 minut nebo hodinu intenzivně promíchat. Tento krok můžete přeskočit.
- Asi po 4-5 hodinách bude vaše keto zmrzlina z mascarpone hotová.
Keto jahodová zmrzlina
Doba přípravy: 7 minut
Doba zmrazení: 1,5 hodiny
Složení:
- 50 ml 30% krému,
- 1 žloutek,
- 0,5 čajové lžičky erytritolu
- 0,5 lžičky mletého kardamonu,
- 40-50 g sýra mascarpone,
- 50-60 g jahod,
- 1 odměrka MCT oleje v prášku s jahodovou příchutí.
Způsob přípravy:
- Smetanu důkladně vyšlehejte při vysokých otáčkách.
- V samostatné míse vyšlehejte žloutek, erythrol, vanilku a kardamom do pěny.
- V dalším kroku přidejte sýr mascarpone a dříve ušlehanou smetanu.
- Do směsi přidejte jahody a vše přelijte do nádoby.
- Vložte do mrazničky na přibližně 1,5 až 2 hodiny.
- Během prvních 30 minut dvakrát promíchejte – tím získá zmrzlina nadýchanost.
- Vaše keto jahodová zmrzlina je připravena.
Keto vanilková zmrzlina
Doba přípravy: 20 minut
Doba zmrazení: 4 hodiny
Složení:
- 180 g 30% smetany,
- 1 celé vejce,
- 1 lžička erytritolu (podle chuti),
- vanilkový koncentrát nebo 1 odměrka proteinového izolátu s vanilkovou příchutí podle chuti.
Způsob přípravy:
- Oddělte žloutky od bílků.
- Žloutky vyšlehejte do hladka a nadýchaně.
- V hrnci smíchejte smetanu s vanilkou a erytrolem.
- Přiveďte k varu a vařte několik minut, dokud krém mírně nezhoustne.
- Snižte teplotu a do horké smetany vlijte jemně rozšlehané žloutky.
- Dobře promíchejte a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.
- Nechte vychladnout.
- Bílky ušlehejte do tuhé pěny a opatrně je smíchejte se smetanou.
- Přeneste je do nádoby a dejte je na nejméně 4 hodiny do mrazáku.
- Keto vanilková zmrzlina je skvělým doplňkem ke kávě.
Keto čokoládová zmrzlina
Doba přípravy: 20 minut
Doba zmrazení: 3 hodiny
Složení:
- 80 g 30% krému,
- 1 celé vejce,
- 10 g erytritolu,
- 10-15 g kakaa,
- 1 odměrka přírodního proteinového izolátu s čokoládovou příchutí.
Způsob přípravy:
- Kakao svařte se smetanou.
- Pokud chcete, aby byla zmrzlina velmi čokoládová, přidejte více kakaa.
- Pravidelně míchejte, aby se kakao nepřipálilo.
- Vejce a erythrol důkladně promíchejte v míse a postavte ji nad hrnec s vroucí vodou.
- Když se voda v hrnci začne vařit, opatrně do ní nalijte předem uvařený kakaový krém.
- Po zalití vařte asi 5 až 7 minut za stálého míchání.
- Směs nechte vychladnout.
- Pak je dejte na 3 hodiny do mrazáku.
- Každou půlhodinu promíchejte.
- Keto čokoládová zmrzlina je nyní hotová.
Keto kokosová zmrzlina
Doba přípravy: 7 minut
Doba zmrazení: 4 hodiny
Složení:
- 400 g kokosového krému (celá plechovka) nebo pevná část vychlazeného kokosového mléka,
- 1 lžička erytritolu (podle chuti),
- 1 vanilková tyčinka nebo půl lžičky vanilkového prášku nebo 1 odměrka MCT kolagenu s vanilkovou příchutí.
Způsob přípravy:
- Kokosový krém dejte do mísy.
- Poté přidejte vanilkový lusk nebo vanilkový prášek.
- Případně přidejte erytritol (není nutné, krém je sladký sám o sobě).
- Vše společně vyšlehejte do nadýchané hmoty.
- Vložte do mrazničky na nejméně 4 hodiny.
- Mezitím každých 30 minut vyjměte krabici a promíchejte ji, aby byla zmrzlina nadýchaná.
- Keto kokosová zmrzlina je nyní hotová.
Ketogenní dieta a zmrzlina je kombinace, která jde ruku v ruce. Výroba domácí ketogenní zmrzliny je velmi jednoduchá a všechny potřebné ingredience jsou běžně dostupné.