Gratinování s nízkým obsahem sacharidů
Recept na gratinování s nízkým obsahem sacharidů
Víte, co je to gratin? Jedná se o velmi dobře známou techniku vaření, kterou můžete bez obav používat při dodržování keto nebo nízkosacharidové diety. Přesněji řečeno se jedná o způsob krátkodobého pečení při vysoké teplotě. Naší hlavní ingrediencí je květák. Díky přidání lahodné sýrové omáčky a smažené slaniny budete chtít tento recept často opakovat.
Složení:
- 1 květák
- 200 ml 18% smetany
- 1 vejce
- 250 gramů sýra čedar
- 3 plátky slaniny nakrájené na kostičky
- Špetka soli
- Pažitka
- 1 polévková lžíce harissy
- 1 polévková lžíce BeKeto MCT oleje 100% C8
- 1 BeKeto kolagen s nearomatizovaným MCT olejem
Jak je použito v tomto ustanovení:
-
MCT Olej 100% C8 500ML564,00 Kč
-
MCT Olej 100% C8 1000ML835,00 Kč
Způsob přípravy:
- Předehřejte troubu na 185 stupňů.
- Květák nakrájejte na menší kousky a vařte 5 minut v osolené vodě.
- Smíchejte smetanu, vejce, harissu a nastrouhaný sýr čedar. Přidejte kolagen s MCT olejem.
- Na rozpálené pánvi osmahněte slaninu.
- Květák vložte do zapékací misky, zalijte omáčkou a posypte slaninou.
- V závěrečné fázi pečení můžete přidat další strouhaný sýr.
- Pečte 15-20 minut.
- Nakonec pokrm přelijte MCT olejem a posypte pažitkou.
Tento recept na zapečený květák s lahodnou sýrovou omáčkou a přídavkem slaniny není těžké znovu vytvořit. Mnoho ketogenních a nízkosacharidových jídel se vyznačuje tím, že je můžete připravit rychle a chutnají opravdu úžasně. Důležitou roli v tomto receptu hraje MCT C8 olej a keto kolagen bez chuti. Oba produkty nám poskytnou stabilní a okamžitou dávku energie a mají velmi pozitivní vliv na pohodu našeho těla.
Makro pro jednu porci:
Kalorie: 936,7 kcal
Tuk: 77,7 g
Sacharidy: 8,8 g
Čisté sacharidy: 4,7 g
Bílkoviny: 49,35 g