Shopping Cart
Delivery Icon Do dopravy zdarma chybí 778.00Kč

Mezisoučet: 612,00 

Zobrazit košíkPokladna

Safety Payments Icon ZARUČENÁ BEZPEČNÁ TRANSAKCE

Mascarpone zmrzlina: jahodová, vanilková, čokoládová, kokosová

Keto mascarpone zmrzlina recept

Můžete při ketogenní dietě jíst zmrzlinu? Ano, můžete! Ketogenní zmrzlina je skvělý způsob, jak uspokojit chuť na sladké při dietě se zvýšeným příjmem tuků a sníženým obsahem bílkovin a sacharidů. Níže uvádíme několik osvědčených receptů na domácí keto zmrzlinu.

Složení:

  • 350 g 30% smetany,
  • 2 čajové lžičky erytritolu,
  • 250 g sýra mascarpone,
  • podle chuti – vanilka (koncentrát nebo tyčinka) nebo 1 odměrka proteinového izolátu s vanilkovou příchutí.

Jak je použito v tomto ustanovení:

Způsob přípravy:

  1. Vyšlehejte 30% smetanu s erythritolem do pěny.
  2. Za stálého šlehání po lžících přidávejte sýr mascarpone a případně vanilku (podle chuti).
  3. Přeneste do nádoby.
  4. *Další krok – míchání během mražení udělá zmrzlinu nadýchanější – je dobré zmrzlinu každých 30 minut nebo hodinu intenzivně promíchat. Tento krok můžete přeskočit.
  5. Asi po 4-5 hodinách bude vaše keto zmrzlina z mascarpone hotová.

Keto jahodová zmrzlina

Doba přípravy: 7 minut
Doba zmrazení: 1,5 hodiny

Složení:

  1. 50 ml 30% krému,
  2. 1 žloutek,
  3. 0,5 čajové lžičky erytritolu
  4. 0,5 lžičky mletého kardamonu,
  5. 40-50 g sýra mascarpone,
  6. 50-60 g jahod,
  7. 1 odměrka MCT oleje v prášku s jahodovou příchutí.

Způsob přípravy:

  1. Smetanu důkladně vyšlehejte při vysokých otáčkách.
  2. V samostatné míse vyšlehejte žloutek, erythrol, vanilku a kardamom do pěny.
  3. V dalším kroku přidejte sýr mascarpone a dříve ušlehanou smetanu.
  4. Do směsi přidejte jahody a vše přelijte do nádoby.
  5. Vložte do mrazničky na přibližně 1,5 až 2 hodiny.
  6. Během prvních 30 minut dvakrát promíchejte – tím získá zmrzlina nadýchanost.
  7. Vaše keto jahodová zmrzlina je připravena.

Keto vanilková zmrzlina

Doba přípravy: 20 minut
Doba zmrazení: 4 hodiny

Složení:

  • 180 g 30% smetany,
  • 1 celé vejce,
  • 1 lžička erytritolu (podle chuti),
  • vanilkový koncentrát nebo 1 odměrka proteinového izolátu s vanilkovou příchutí podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Oddělte žloutky od bílků.
  2. Žloutky vyšlehejte do hladka a nadýchaně.
  3. V hrnci smíchejte smetanu s vanilkou a erytrolem.
  4. Přiveďte k varu a vařte několik minut, dokud krém mírně nezhoustne.
  5. Snižte teplotu a do horké smetany vlijte jemně rozšlehané žloutky.
  6. Dobře promíchejte a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.
  7. Nechte vychladnout.
  8. Bílky ušlehejte do tuhé pěny a opatrně je smíchejte se smetanou.
  9. Přeneste je do nádoby a dejte je na nejméně 4 hodiny do mrazáku.
  10. Keto vanilková zmrzlina je skvělým doplňkem ke kávě.

Keto čokoládová zmrzlina

Doba přípravy: 20 minut
Doba zmrazení: 3 hodiny

Složení:

  • 80 g 30% krému,
  • 1 celé vejce,
  • 10 g erytritolu,
  • 10-15 g kakaa,
  • 1 odměrka přírodního proteinového izolátu s čokoládovou příchutí.

Způsob přípravy:

  1. Kakao svařte se smetanou.
  2. Pokud chcete, aby byla zmrzlina velmi čokoládová, přidejte více kakaa.
  3. Pravidelně míchejte, aby se kakao nepřipálilo.
  4. Vejce a erythrol důkladně promíchejte v míse a postavte ji nad hrnec s vroucí vodou.
  5. Když se voda v hrnci začne vařit, opatrně do ní nalijte předem uvařený kakaový krém.
  6. Po zalití vařte asi 5 až 7 minut za stálého míchání.
  7. Směs nechte vychladnout.
  8. Pak je dejte na 3 hodiny do mrazáku.
  9. Každou půlhodinu promíchejte.
  10. Keto čokoládová zmrzlina je nyní hotová.

Keto kokosová zmrzlina

Doba přípravy: 7 minut
Doba zmrazení: 4 hodiny

Složení:

  • 400 g kokosového krému (celá plechovka) nebo pevná část vychlazeného kokosového mléka,
  • 1 lžička erytritolu (podle chuti),
  • 1 vanilková tyčinka nebo půl lžičky vanilkového prášku nebo 1 odměrka MCT kolagenu s vanilkovou příchutí.

Způsob přípravy:

  1. Kokosový krém dejte do mísy.
  2. Poté přidejte vanilkový lusk nebo vanilkový prášek.
  3. Případně přidejte erytritol (není nutné, krém je sladký sám o sobě).
  4. Vše společně vyšlehejte do nadýchané hmoty.
  5. Vložte do mrazničky na nejméně 4 hodiny.
  6. Mezitím každých 30 minut vyjměte krabici a promíchejte ji, aby byla zmrzlina nadýchaná.
  7. Keto kokosová zmrzlina je nyní hotová.

Ketogenní dieta a zmrzlina je kombinace, která jde ruku v ruce. Výroba domácí ketogenní zmrzliny je velmi jednoduchá a všechny potřebné ingredience jsou běžně dostupné.

keto lody - czarna miska. W misce dwie gałki lodów o smaku czekoladowym, ozdobione są listkami mięty i kawałkami czekolady. Po prawej stronie złota łyżka. Po lewej kwiatki i migdały

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Připojte se k čekací listině Buďte mezi prvními, kdo se dozví, jakmile bude produkt k dispozici. Zanechte níže svou e-mailovou adresu a buďte informováni o novinkách.
Sdílejte svůj košík